Extra felszereltség fűnyírótraktorokhoz? Hasznos dolgokra gondolj!

2016. november 17. 13:08 - Inhead

Fűthető ülés és sávtartás? A fűnyírótraktorok vásárlása egy hosszú távra szóló beruházás, de az ember ritkán dönt az extrák alapján.

A legfontosabb kérdés általában az, hogy milyen motor és meghajtás van a járműben, de azt már csak kevesen tudják, hogy a fűnyírótraktorokhoz néhány hasznos extra is elérhető.53887950_l.jpg

A gyártók a nagy verseny miatt olyan kényelmi funkciókkal látják el ma már ezeket a gépeket, amik feléjük billenthetik a mérleg nyelvét, amikor eljön a választás ideje.

Prémiumautós megoldások helyett viszont inkább a hasznos dolgokra gondoljunk: azokra, amik tényleg segítik a munkát, amire az eszközöket beszereztük.

Nyáron fűnyíró, télen hóeltakarító? Miért ne?

Ha igazán előrelátó vagy, akkor a fűnyírótraktorodat nem csak a „fűszezonban” akarod használni, hanem egész évben.

Hogy mire van ehhez szükséged? Elsősorban egy hótoló lapra, amit a gépre szerelve búcsút inthetsz a körülményes hólapátolásnak! Hiszen ki akar órákon át fagyoskodni odakint, amikor a munkát rövid idő alatt is elvégezheti?

Télen nem csak a hó, de a jég is sok problémát okoz: a fagyos járdán nem ritkák a balesetek, egy meredekebb autófeljáró pedig kész rémálom lehet. Egy szórókocsi segítségével azonban a jégtől is megszabadulhatsz, ehhez ráadásul elég egyszer végigmenni a megtisztítani kívánt területen: miközben elkotrod a havat, egyúttal a homokot is leszórod.

Sőt, a szórókocsinak nyáron is hasznát veheted a kertészkedés során, az ugyanis akár műtrágyázásra is alkalmas lehet.

Nyírj füvet kényelmesen!

A szervizelés a fűnyírótraktorok esetén is fontos szempont, hiszen a „nagygenerál” gondoskodik arról, hogy az eszköz sokáig hű társunk lehessen. Azt, hogy erre mikor van szükség, számon tarthatod te magad is, vagy épp vehetsz a járműbe üzemóra-számlálót, ami pontosan jelzi majd, mikor esedékes a gép átnézetése.

Ha egy adott sebességet egyenletesen szeretnél tartani, akkor a hidromeghajtású fűnyírótraktorodhoz kérhetsz tempomatot is, ami ugyanúgy működik, mint az autóknál, azaz nem kell folyamatosan a kilométerórát figyelned. A rendszer tartja helyetted az őrjítő sebességet.

És még most sincs vége az opcióknak! A Husqvarna egyes modelljeihez választhatsz mulcsozó funkciót is, ami azért lesz különösen praktikus és kényelmes, mert a ki- és bekapcsolásához le sem kell majd szállnod a traktorról.

Az alapvető paraméterek mellett tehát az extrákat is érdemes figyelembe venni a választáskor, hogy a fűnyírótraktor több legyen, mint egyszerű haszongépjármű.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://funyirotraktorok.blog.hu/api/trackback/id/tr2011969041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása